Optrekstang kopen

Een optrekstang in de deur is er in 2 uitvoeringen. De ene variant boor je in de deurpost, zodat je een stevige stang hebt. Deze is alleen op de plek van plaatsing te gebruiken, maar heeft wel een hoger belastbaar gewicht.

De andere optrekstangen klem je tussen de deurpost. Hierdoor is het belastbaar gewicht lager, maar is de stang ook te gebruiken als push-up bar. Wanneer je de bar in verschillende deurposten wil hangen, is het verstandig om een verstelbare optrekstang te nemen. Een optrekstang kopen doe je natuurlijk bij Gorilla Sports!

De pull-up: Total body workout

Met pull-ups aan de optrekstang train je het hele bovenlichaam, met name de rugspieren, maar ook je biceps en triceps en onderarm spieren. Door het standaard toevoegen van de pull-up aan je workout, zal je merken dat je feitelijk ook geen behoefte meer hebt aan het uitvoeren bicepscurl, omdat je biceps zeer sterk worden meegetraind bij het uitvoeren van de pull-up.

De meesten welke zeer regelmatig pull-ups doen voeren zelfs helemaal geen aparte bicepsoefeningen meer uit omdat de armen na een pull-up workout aan de optrekstang al helemaal opgepompt zijn.

Daarnaast worden bij pull-up oefeningen ook de buikspieren in sterke mate getraind, omdat deze moeten zorgen voor de balans om te voorkomen dat je gaat zwaaien. Door het uitvoeren van de pull up zal je dus merken dat de buikspieren zich ook sterk gaan ontwikkelen.

Pull up training aan de optrekstang is essentieel vanwege de simpele reden dat het een goede upperbody oefening voor de rug is waarbij dus sprake is van een “pull” beweging (trekbeweging). Als je thuis alleen grondoefeningen en push-ups doet, zal dit leiden tot een onbalans in de spiergroei.

Doordat je met name alleen “push” bewegingen (duw bewegingen) uitvoert, zal je voorzijde sterker worden gestimuleerd waardoor het resultaat is, dat er een onbalans ontstaat ten opzichte van de rug. Het gevolg: je schouders zullen naar voren trekken waardoor je een slechte lichaamshouding ontwikkelt. Daarom dus: voeg een optrekstang toe aan je tools voor training!

You May Also Like

About the Author: Wendy Hagen

Wendy is een gedreven journalist en professional met een hart voor dieren. Altijd op zoek naar de waarheid, lifehacks en leuke facts.