Wiegbekleding


De ideale wieg is eindelijk uitgezocht, maar hoe tover je een standaard wiegje nu om tot het persoonlijke slaapparadijs van jouw baby? De oplossing is nabij: een wieg bekleden biedt je alle mogelijkheden! Het is een veelvoorkomende traditie.

Jouw baby is aan de beurt om gebruik te maken van de oude wieg waar jij zelf je eerste levensmaanden slapend in hebt doorgebracht. Het is een prachtig ouderwets model, maar die wiegbekleding… dat motiefje kan echt niet meer! Door middel zelf van een wieg bekleden kun jij het uiterlijk van het wiegje helemaal naar jouw eigen smaak aanpassen.

Van een mooi toch wat ouderwets ogende bekleding met veel strikken en overhangende lappen tot juist een strak design met een mooi motief, iedereen heeft zo zijn eigen smaak.

Je kunt een wieg kopen waar al prachtige wiegbekleding bij zit, je kunt losse wiegbekleding op maat kopen in verschillende winkels of webshops of je kunt met de eigen hand een wieg bekleden door met patronen je eigen persoonlijke wiegbekleding te maken.

Dit vereist echter wel wat handigheid met naald en draad. Hieronder vind je 5 ‘weetjes’ die handig zijn om te weten als je van plan bent een wiegje te gaan bekleden en wiegbekleding aan te schaffen.

You May Also Like

About the Author: Wendy Hagen

Wendy is een gedreven journalist en professional met een hart voor dieren. Altijd op zoek naar de waarheid, lifehacks en leuke facts.