Zo ga je goedkoper op reis

Op vakantie willen we vooral genieten. Maar zelfs zonder veel geld uit te geven, kan je er een geslaagde vakantie van maken. En dat begint al met het transport.
Een van de grootste voordelen van het internet is en blijft het feit dat je niet meer langs hoeft bij het lokale reisbureau. Aan de hand van talloze vergelijkingssites stel je je ideale vakantie thuis samen op je laptop en zoek je naar voordelige last-minute vakanties.

Wie op zoek is naar een weekendtrip of een droomvakantie, kan zichzelf veel geld en moeite besparen met HolidayPirates . Die website houdt de laatste aanbiedingen van vliegtuigmaatschappijen, hotels, internationale busdiensten en autoverhuurbedrijven in de gaten.

Wie de smartphone-app installeert, krijgt zelfs een notificatie wanneer voordelige tickets opduiken voor een bestemming die u heeft opgegeven.

De websiteSkyscanner doet ongeveer hetzelfde als Holiday Pirates. Handig daar is dat je een overzichtje krijgt van de goedkoopste vliegbestemmingen vanuit ons land. Op dit moment zijn dat Frankrijk, Noorwegen, Hongarije en Italië.

Ook op de eigenlijke sites van luchtvaartmaatschappijen kan u soms op interessante aanbiedingen botsen. Chartermaatschappijen als Jetairfly verkopen soms de laatste stoelen op hun vluchten aan dumpingprijzen. En soms is het ook goedkoper om vanaf een andere luchthaven te vertrekken dan de luchthaven waarnaar u terugkeert.

Op de websites van grote touroperators als Neckerman, Thomas Cook en Jetair vindt u de volgende weken ook massa’s last minutes. Ook daar kunnen de kortingen flink oplopen, vooral naar de minder populaire bestemmingen.

Andere handige site voor mensen die goedkoop willen reizen, is de blog van Bart Lapers , die van goedkoop reizen zijn beroep heeft gemaakt.

About the Author: Wendy Hagen

Wendy is een gedreven journalist en professional met een hart voor dieren. Altijd op zoek naar de waarheid, lifehacks en leuke facts.